En mellandagsblandning

Kallt, krångel, jobb, sjukhus, veterinär, en kung och allt möjligt annat i en salig blandning. Välkommen mellandagsvardag. 

Om inte telefonen hade frusit ihop igår (iPhone alltså, finns det någon sämre lur i kylan), hade jag kunnat visa en bild på mig och Linda inne i mixervagnen. En bal hade hamnat på sned mellan skruvarna och kilats fast så det gick inte att köra kraftöverföringen. Halva balen kunde lyftas ut med gripen men den andra halvan fick vi skotta fram för hand med varsin högaffel. Till slut fick vi loss den men det var svettigt och det känns i musklerna idag. Inget man ville ägna nära två timmar åt i kvällsmörkret precis. Tur att Linnea var hemma och var snäll och skötte kalvarna medan vi slet.


Bild på en annan fodermix i dagsljus, utan stopp.

Idag har vi haft veterinärbesök med dräktighetsundersökningar. Det var våra småkvigor som behövde en koll efter att jag råkat ställa till så de fick sällskap av tjurkalvarna för en månad sedan. Inga dräktigheter som tur var, precis som vi trodde. De flesta har inte ens börjat brunsta och tjurarna var också små, men man vet ju aldrig. Lika bra att kolla.
Jag klippte även några kor tidigt i morse och i morgon ska vi fortsätta ihop med Jenny som ska komma till oss och jobba.

För tillfället är jag sjukhusförälder och har varit det sedan i förmiddags när jag bytte av Danne. Jag har bokfört, betalat en ryslig mängd räkningar och fått min anhörigbricka med middagsmat stulen. Glamouren flödar som vanligt.

Den senaste timmen har jag dock haft ganska lyxigt och inte gjort mycket nytta alls. Jag har bara sett den nya serien En kunglig affär på SVT. Välgjord och bra var den men jag är hemskt trött. Ska nog sova snart men först två bilder på en söt kalv som vi har i ladugården.