Kontor mellan permafrostpassen

Denna torsdag passade perfekt för investeringsstödsansökan och kommunikation med Länsstyrelsen. Det var nämligen svinkallt ute och trots långkalsonger av noppigt ullmaterial kändes det som att jag aldrig skulle få upp värmen igen efter förmiddagspasset hos djuren. 

Vi blev beviljade investeringsstöd för tippfickan vi byggde samt den hårdgjorda planen där korna har sin fina året-runt-rasthage. Strax innan årsskiftet skickades alla papper in och nu har Länsstyrelsen börjat handlägga vår ansökan om slutbetalning. Jag behövde komplettera med några saker, dels för att jag varit klantig (skickat in en fakturakopia på köp av djur istället för fyllnadsmassor!) och dels av okunskap (man kan uppenbarligen inte  använda betalningsbevis direkt från bankappen, man måste hämta dem från webbsidan). Dessutom behövde jag göra om särredovisningen i bokföringen så allt blev tydligare.

Som vanligt är det motigt allt sådant här innan man sätter fart. Särskilt när man varit noga och tycker att man gjort allt så ordentligt men lik förbannat får ett mail med saker man måste åtgärda. När man sedan sätter sig ner och tar tag i det är det inte alls besvärligt. Särskilt inte om handläggaren på Länsstyrelsen är trevlig och hjälpsam!

I helgen blir det ännu mer pappersjobb för då ska jag stämma av och förbereda inför bokslutet. Vi har inget datum när vi ska träffa Ulla på Y-Ekonomi men jag hoppas det blir snart så vi kan stöka undan det ganska fort. Ifjol blev det utdraget och det kändes jobbigt. Det var ju så mycket med corona och distans och allt möjligt och när vi for fram och tillbaka till Västerås hela tiden var det svårt att hålla efter pappersarbetet.
Jag minns när vi var tillbaka här i Sundsvall och bokslutet närmade sig. Saldona stämde ingenstans och min mamma kom hit till sjukhuset och hjälpte mig till långt in på nätterna så vi fick tillsägelser av personalen!

I år  är det lättare och jag ligger nog riktig bra till. Tror jag i alla fall.