Bra tisdagsflyt

En produktiv tisdag och snart börjar en ny dag. Linda jobbar här måndag till onsdag och det blir mycket gjort de dagarna trots att tiden swishar förbi. Särskilt mycket hinner vi när Danne jobbar nätter också. Maxade dygn minst sagt.

Det första vi gjorde i morse jag och Linda var att förbereda för lastning av slakttjurar. Vi sorterade ut de som skulle med och släppte in dem i karusellen (den runda grindfållan) så allt var klart innan Jonte kom med djurbilen.
Jag tror tjurarna slog rekord i att vara lättlastade idag. Ingen tvekan och ingen som satte sig på tvären det allra minsta. Alla femton trippade igenom så snällt och var lastade och klara på bara några minuter. Ibland flyter det verkligen på och det är så roligt. Kul också att se hur övning påverkar djuren. De var nog extra samarbetsvilliga nämligen, eftersom de varit hanterade mer än vanligt i den här drivgången. Jag har flyttat dem hit och dit och fram och tillbaka flera gånger i samband med klippningen och det har gjort dem vana och trygga.

Efter den fina starten rullade dagen vidare i rasande fart. Vi sopade ren vindväven som var dammig efter många väderomslag så nu är det ljust och fint hos djuren igen.

Sedan flyttade vi nya tjurar till hangarn, placerade avelstjuren Leif i rätt box och flyttade efter alla de mindre djuren. Nu har vi för en gångs skull rätt gott om plats bland de yngre och det känns konstigt trots att man vet att det smäller till och blir fullt igen fortare än kvickt. En box är tom och urstädad i kalvlaugården och ytterligare en ute hos de avvanda.
Det var länge sedan det var så luftigt!

Nu på kvällen har jag slängt ett öga på bokföringen igen (omvänd skattskyldighet var dagens tema), samt styrketränat och spontanätit korv med dotter. Korvgrejen var bäst och nu är det kvällskaffe och snart dags att sova. Danne är ute på snökörning igen och ska köra både inatt och i morgon på dagen. Hoppas han hinner vila lite mellan passen, han tog i alla fall med sig en kudde i traktorn så han är rustad för tupplur.