Service i sista minuten

Jag måste få visa vilken fin service hjullastaren har fått nu äntligen. Coviden satte stopp för det flera gånger men nu är den genomgången och redo för många timmars arbete igen. Ett ras förhindrades också med en hårsmån.

Lindsjö-Tomas kom med servicebussen och L60’n stod redo och påbörjad i verkstaden. Otroligt lyxigt att kunna skruva inomhus nu. Det fattas bara ett ordentligt golv och lite annat fix men det är enorm skillnad mot att slaska omkring eller halvt frysa ihjäl under bar himmel.

Såhär såg den ut inuti ett tag. Lite tomt!

Det skämtades om ifall jag skulle få dit en pinnstol eller en baden-baden men tack och lov satte de tillbaka den vanliga stolen igen.

Eftersom jag inte var i närheten själv har jag bett Danne berätta vad som gjordes. Som vanligt blev det lite mer än en enkel snabbservice.

Alla oljor och filter byttes ut såklart och de smörjpunkter som inte nås av centralsmörjningen fick sig en omgång. Sedan bytte de bromslammeller också och till sist tog de sig an hydraulpumparna. Det var där det hade kunnat gå illa. Båda pumparna lämnades in på genomgång och den ena behövde bara packas om medan den andra även behövde ett helt nytt hus. Det var i grevens tid för den hade kunnat rasa precis när som helst.

Skönt att ha det här undanstökat nu och vilken tur att vi slapp ett pumphaveri. Hjullastaren är viktig på gården och den går en hel del varje dag. Dessutom är den är min absoluta favoritmaskin.