I byggtagen

Ett litet bygge är bättre än inget alls. Danne är igång med vårt pannrum som stått på vänt nu i flera år. Det ligger i en enskild del av verkstaden och de senaste dagarna har han och Örjan satt gips i brandsäkra lager.  

Pannrum är förresten mest ett arbetsnamn. Vi har en vedpanna men vad det blir för värmelösningar i framtiden är inte riktigt klart. Energirum kanske är en bättre benämning? Vem vet, kanske blir det bergvärme, jordvärme eller solenergi framöver.

Där är i alla fall här inne som basen för uppvärmning och energifördelning kommer att finnas, med ackumulatortankar samt en kulvert in till huset. Allt som rör gårdens vattentillförsel kommer också att styras hit så det blir lättare att komma åt pumpen. Nu har vi ett litet hus över den mitt på gården och det är allt annat än lättillgängligt när det krånglar.


Han jobbar så intensivt att bilderna blir suddiga..!

Det känns som att vi håller på att få ordning. Sakta men säkert. Redigt och tryggt att äntligen få till ett pannrum.