Tuttar och tacos

Välfyllda, hängiga, sneda, minimala, jättestora och allt däremellan. När man väl börjar tuttglutta finns det mycket att se.

Det är dags för kalvning när som helst nu. Tidigare än någonsin här hos oss och det ska bli så roligt! Danne köpte inte bara en tjur nyligen utan även elva fina kor som var tidigt betäckta. Februarikalvning är utlovad så det kan bli precis närsomhelst. Därför kollar vi juverstatus, slemmiga flytningar och allmänt mående bland damerna flera gånger om dagen.

Två nytillskottsjuver.

Det blir spännande att se vad som kommer ut ur de nya kossorna eftersom vi inte vet vad de är betäckta med. Köttras sägs det men bara de inte är fjällkoprickiga eller har misstänkt tydliga jerseydrag blir vi nog nöjda.

 

Även de kor vi hade sedan innan, som ska kalva i mars, har börjat göra sig redo. Juvren blir runda och de vilar mycket med sina tunga magar.

När jag inte ungås med kor och fotar boobisar städar jag foderbord och äter tacos. Att jaga förrymda kalvar har också hört till helgrutinen eftersom de klättrar ut genom den trasiga nackbommen som min händige man ännu inte haft tid att hjälpa mig räta.

Här var vår lördagsmiddag. Trevligt och gott. I alla fall när man slipper hacka själv. Jag var ute och jobbade medan dottern fixade.

Idag söndag skiner solen från klarblå himmel och jag ska nog ge mig ut på en frisk promenad när alla djur har fått nytt strö och fullt på foderborden.

Hoppas alla har en fin helg!