Lördagsgömman

Här kommer ett litet lördagshej från Nysäter. Hoppas alla har en bra helg. Jag har lövbiffskoma men annars är det mesta under kontroll. 

Vi fick snö igen igår och det var lite motigt måste jag säga. Det pratades om stora mängder först men hittills har vi en decimeter ungefär vilket absolut inte är något att gnälla om. Trist, men inget mot det kaos man hört om i andra delar av landet.

Idag har jag gjort i ordning en kalvgömma nere i kostallet. Några grindar bara och en foderautomat men jag tror de kommer att trivas. Småttingarna är väldigt framåt och duktiga att smaka på grovfodret så jag tänkte att de kanske skulle ha nytta av lite extra korn och proteinfoder redan nu. Dessutom gillar de nog att ha ett eget krypin. De ligger ofta tillsammans och vilar i grupp nu när mammorna har släppt lite på tyglarna.

Syns dåligt men det är en tom kalvgömma.

Alla var nyfikna men timmarna gick utan att någon vågade sig in. Jag fick putta in de första med handkraft men i morgon får de säkert med sig fler. Det brukar göra sig självt efter ett tag när man fått några att fatta grejen.


Testpatrull.

Jag har förresten goda nyheter angående kalven med uppsvälld käke (hon som står där och visar rumpan). Hon mår prima och ser nästan ut som vanligt igen!

En liten svullnad återstår om man vet vad man tittar efter men precis som vi misstänkte verkade hon nog bara fått sig en smäll.

Nu ska jag gå en sista tur och kolla om vi har någon nyfödd i halmen. Sedan ska det sovas för nu är den här lördagen alldeles snart slut.