Tur vi har måndagar

Nystart igen. Tack och lov för måndagar alltså. Ny vecka och nya möjligheter att ta sig i kragen. Nu låter det kanske som att jag håller på och bantar men det gör jag absolut inte. Däremot ska lösa trådar knytas ihop och då passar en redig måndag allra bäst.

Jag har en del pappersarbete att ta tag i och dagen har ägnats åt exempelvis årsmomsen för min frilansfirma. Jag har även sorterat post, bokfört de senaste mailfakturorna och ska snart ta reda på varför jag betalat in en summa pengar till den lokala däckverkstaden helt opåkallat. Antagligen är det väl någon annan stackare som väntar på inbetalning så det är nog bäst att ta tag det så fort som möjligt.

Vidare har samtal ringts och djur rapporterats. Saker som kan göras medan man är på sjukhuset med sitt barn med andra ord. Tumme upp för wifi och bärbar dator. Om jag hade vågat digitalisera bokföringen mer hade det varit ännu enklare men det får bli ett senare steg. Jag är livrädd.

Här på bloggen behöver jag också rycka upp mig. Jag känner mig tråkig och passé. Det händer så mycket kring en sjuk ungdom samtidigt som livet går som i sirap. Allt omvärderas, man förändras och jag pendlar mellan att vara likgiltig, asförbannad och själaglad om vartannat. Mycket går inte ens att sätta ord på och det hör väl inte hemma i en bondeblogg heller. Även om just den här bondebloggen kan innehålla lite allt möjligt förstås.
Den senaste tiden har det varit rätt dramatiskt emellanåt och inte alls lätt här i livet. Därför är jag lite off. Jag går på adrenalin och kan flytta berg ena sekunden men somnar sittande i nästa. Då blir det knivigt ibland att få ner något vettigt på skärmen. Men det ska nog ordna sig det med.

Skönt i alla fall att ha vardagen som rullar på hemma och djur att krångla med och glädjas åt. Hur svårt det än kan vara med allt som inte går att pausa i ett lantbruksföretag så är det just det som håller oss någorlunda på rätt köl. En verklighet att förhålla sig till. Något normalt och bestående bland allt som är galet.

Nu ska jag fortsätta med pappersjobb en stund till och vara tacksam för att just jag fått påbörja ännu en vecka.