Innan man hinner säga kombipress

Det känns avlägset men man vet ju hur det är. Det smäller bara till så är det dags igen och då måste grejerna vara fixade. Balpressen är på god väg och den hade nog varit klar om det bara gått att få tag på alla delar hos återförsäljaren. 

En efter en avverkas alla förberedelser inför vårbruk och skörd. Om en månad är vi igång med odlingsåret, hur konstigt det än känns när man tittar ut och ser snön som fortfarande ligger kvar här och där.

Balpressen, vår Mchale, behövde lite fix och det är vad Danne har ägnat de senaste dagarna åt.

 

Pickupen har varit nedriven i molekyler och bland annat fått bussningar och pinnar bytta. Diverse bussningar på andra ställen har också bytts ut samt olika lager och kedjor.

Jag hjälpte till att lägga in en kedja, det var min enda insats. Men jag gör ju så mycket annat herregud. Dricker vin och klipper kor och sådant. Fast inte nödvändigtvis på samma gång även om det nog kunde vara ganska kul. Inte har jag tid att krypa runt i verkstaden stup i kvarten.

Nu är den här pärlan snart redo att lastas med svindyr plast och rulla ut över vallarna. Undrar hur tillvaron kommer att se ut då? I juni när vi tar första skörden? Vad har hunnit hända ute i världen och vad kostar en liter diesel? Kanske bäst att man inte vet. En fräsch och nyservad press har vi i alla fall.