Så blir denna majvecka

Nu är det måndag och den här veckan känns sprakande av aktivitet. Energin är påfylld också, tack vare den fantastiska revyn i Gårdtjärn som Matilda var med på. Jag är så glad och stolt, klarar vad som helst nu och här är lite av det som väntas. 

Nya kalvar från Kvarnsveden, Linda har tvättat boxarna och gjort så snyggt. Love it.

Veterinärbesök med avhorning, läkemedelskoll, klövinspektion och allmän kvalitetssäkring på djurhälsofronten. Hoppas på en sjukhuspermission så jag och Lovisa också kan vara med.

Fortsatt vårbruk. Janis kör gödning och kanske, kanske ska Håkan komma i slutet av veckan men det är nog att hoppas på för mycket.

Dejt med Ekonomi-Ulla på onsdag. Jag är rädd.

Sommarplanering angående kombinationen arbetssugna ungdomar och Falu rödfärg. Danne och jag måste prata ihop oss och fundera lite.

Eventuell klövverkning av Bamse och två kossor. Om jag uppfattat rätt ska Mikaela komma till oss nu i veckan och styra upp ett och annat, vilket känns tryggt inför sommaren.

Städ och plock. Plastbitar från balarna ligger överallt och inte gör det saken bättre att det stormar var och varannan dag. Ett evig plockande innan man blir färdig.

En annan sak som pågår just nu är att jag och Lovisa har fått getfeber och förälskat oss i bocken Folke. Genomtänkt att spontanbesöka världens finaste tuss och tro att man ska åka hem opåverkad?  Nejmen snälla, vi kom ju knappt därifrån! Supertrevliga människor bodde han hos också och de var bondekollegor vilket gjorde besöket ännu roligare.

bild

Nu återstår ”bara” att få med Danne på tåget så kanske Greven får sällskap på gårdsrundorna framöver. Tripp, tripp med småklövarna!