Både vila och skutt i värmen

Idag var det riktigt sommarväder och jeansshortspremiären är redan avklarad. Djuren bara njuter och gör inte många knop i solskenet. 

Vi människor får dock hålla oss i rörelse om det ska bli något gjort och i förmiddags var det en utmaning att inte klaga på värmen. Man är ju så ovan! Helst hade jag velat lägga mig bredvid Greven och bara njuta en timme eller så.


Hönsen sandbadar och myser.


Livsnjutarn

 

Det var som sagt slött denna torsdag men igår var det lite mer fart. Såhär ser det ut när vi flyttar djur till Hangarn och några nyfikna hoppar ut.

Det lite rymligare än vanligt på gården just nu. Vi skickade ett slaktlass i måndags och kunde därefter flytta om bland tjurarna. Två boxar blev lediga i Hangarn så jag och Linda sopade vindväven och körde dit 26 nya från Stolpishallen. Sedan flyttade vi efter de mindre djuren så nu har vi lediga platser både i kalvladugården och hos de avvanda. Skönt med lite luftigt ett tag men snart är det nog påfyllt igen.

Jag gillar att flytta djur med Linda. Det går så lugnt och fint men samtidigt är vi snabba och effektiva. Det är bara när vi ska ta till huvudräkning och försöka få till rätt antal djur i alla boxar som vi inte är någon vidare bra arbetskombo. Båda två har nämligen en tendens att röra ihop siffror.

Nu vilar jag i anhörigsängen på sjukhuset men i morgon ska jag hem igen och jobba vidare. Ett skrivjobb ska lämnas in och jag ska försöka ordna några fina vårbruksbilder mellan djurskötarvarven. Det rullar på riktigt bra på åkrarna och i Birsta har såmaskinen redan gått idag. Hemma är det fortsatt harvning och skitkörning som gäller.