Utelivet har dragit igång

Kor och kalvar är ännu gladare än vanligt för nu har de fått komma ut i stora hagen. Linda släppte ut dem i tisdags och de gillar verkligen att knata runt över stock och sten. 

Vissa av korna trivs fortfarande bäst i rasthagen hemma vid hallen men de flesta passar på att njuta av nyhetens behag i den hage som hittills varit stängd i väntan på stängselfix och upptorkning.
Jag önskar att jag hade varit hemma för det är så kul med alla sorters betessläpp. Även om just den här hagen inte har så mycket till bete, men ändå. Om vi varit en till på plats hade det kanske blivit fler bilder på själva utspringet också. Linda hade ju fullt upp att hålla koll så ingen rejsde genom tråden.


Greven var också med såklart.

Nästan alla kor känner till den här hagen så det gick bra även om det var mycket skutt och lek. Det hoppades och stångades i marken men ingen hamnade på fel sida stängslet. Nu har de kommit till ro och börjat utforska hela området. Många har även hittat sina perfekta viloplatser.


När det är varmt är det svalt och skönt att lägga i de jordiga partierna. 


Lyckan att hitta en perfekt klibjörk!


Paus… 

Kalvarna testar allt och idag var många helt leriga långt upp på benen efter att de plumsat i diken och hasat nedför slänterna mot bäcken. Väldigt kul verkar de ha och de är duktiga på att hålla reda på alla fyra klövar! Korna verkar njuta av att kunna gå iväg på egna promenader ibland nu när utrymmet finns och småttingarna börjar bli större.