Små saker till stor irritation

Förutom att pappersarbete har prioriteras i covidkarantänen har vi fått andra bra saker gjorda. Det är inte vanligt att jag och Danne är hemma samtidigt men nu är vi portade från sjukhuset och med febern bortjagad gäller det att passa på. 

Idag har vi hjälpts åt att justera alla grindar i hangarn. Flera av dem hängde snett och vi har behövt använda kedjor som extra säkerhet när låsen inte gått i ordentligt. En typisk grej som till en början inte är något större problem men som till sist blir en riktig energi- och tidstjuv.


Såhär har det sett ut länge. Antingen har det glappat vid den här stolpen eller inne vid bädden. 

Tjurarna smäller till inredningen, bädden trycker och byggnaden rör sig lite med årstiderna så ibland händer det att grindarna inte passar längre. Då får man lyfta, krångla eller låsa med något annat. Det är ofta rätt enkelt åtgärdat, om man tar tag i det på en gång vill säga. Men om man bara löser det provisoriskt och springer vidare på nästa boll blir det snart problem på fler och fler ställen och man får en smärre hjärnblödning varje gång man ska stänga in eller släppa ut djur. Så var det nu. Vi hade kedjor på näst intill varannan box och även om det inte går mycket extratid till att öppna och stänga dem är det väldigt irriterande.

En gemensam insats senare hänger kedjorna istället i en fin rad, sprejade med lite smörjsprej, och ALLA grindar går att öppna och stänga precis som de ska. Så himla bra! Det kommer att vara en fröjd att stänga in för skrapning på måndag.


Vi har Ofabs inredning överallt och den är verkligen bra. Håller för tjurar, vilket alla fabrikat inte kan skryta med.

Nu har jag fått smak på åtgärdande av småsaker så i morgon ska vi ta itu med fler irriterande fartgupp i verksamheten. Jag kan knappt vänta. Danne kallar mig Boss Bitch men han lagade god middag och bjöd på Marabou till efterrätt så jag tror han gillar mitt ledarskap ändå.