Såhär började vecka 29

Då var en ny vecka igång och det med besked. Ett slaktlass har gått iväg och nya kalvar har anlänt. Djur har flyttats, grisen har opererats och Danne har rundbalat i Ängomsbodarna. 

Det blev en måndag helt i min smak. Jag gillar när det rasslar på direkt. Vi hjälptes åt att lasta slaktdjur på morgonen och det gick bra. De var så himla fina, tjurarna. Köttisar från Jenny i Brattås och är det någon som har muskliga och välväxta djur så är det hon. Vi köpte dem i höstas och nu var de slaktmogna. Tyvärr fastnade de inte på bild.

Efter det vanliga morgonracet körde jag igång en stordisk och förberedde för grisoperationen innan det var dags för veterinärerna att börja jobba. Hur det gick för Greven ska jag berätta i morgon, jag har några bilder från ingreppet och just nu vilar han ut och tar det lugnare än någonsin.

Sammanlagt ett sjuttiotal djur har flyttats mellan olika hallar under eftermiddagen och nu är alla på rätt plats och verkar nöjda. Vi flyttar efter i flera steg när det blir en ledig box i hangarn och nu hade vi även 18 nya att dela upp i uteboxarna. Två stycken fick egen kupé.

Under den här veckan ska Danne bala klart åt Rolf i Njurunda och sedan fortsätta med vårt eget hö som ligger på slag och gör sitt bästa för att torka. Vi har sparat ut ett grövre foder åt korna och vill gärna ha det så pass torrt att det går att ströa med också om det behövs. Hoppas vi lyckas. Diverse regnskurar stör planen en aning men det är som vanligt inte mycket att göra åt.

Sommaren rullar vidare med andra ord och tur är väl det. Bara att hänga med!