Hackat, packat och täckt

Limpprocessen gick bra även vid andraskörden och nu får naturens krafter ha sin gång under plasten. Hoppas det ska smaka i vinter. 

Den här limpan var bitvis lite svårare att packa än den första, om man nu ska jämföra.  Det var väldigt varmt ute och gräset hann torka mer än det var tänkt på vissa lägdor. Det gjorde att det blev aningen fluffigt och svårt att få ner ordentligt men skam den som ger sig. Sista dagen körde vi igång extra tidigt för att behålla mer fuktighet och med några lass grönfoder på slutet blev det riktigt bra.

Robin från Tösta Lantbruk och Entreprenad stannade och hjälpte oss att täcka.

Den tunna folien som läggs närmast gräset är imponerande seg och stark. Inga problem att gå på (utan spikskor förstås, jag går barfota om jag måste upp) trots att den ser ut som typ gladpack. Ovanpå lades den tjockare täckplasten och sedan strö-hö som tyngd och ytterligare skydd.

Långsidorna lades fast med sand men den här gången lämnade vi öppet i kortändarna tills överskottsgasen krupit ut efter något dygn.  Nu är allting helt förslutet.


99 lass blev det i limpan. Det är några ton foder det. 

Fint att se en ände på vallskörden nu för med den här värmen är det snart dags för spannmålen. Det gulnar fort och det verkar som att vi åter igen får ett år med tidig tröskning. Bara att börja prata snällt med Lexia.