Kafferast innan djurflytt

En härlig söndagsmorgon är igång och hur jobbigt det än var att kliva upp när klockan ringde så var det värt det tusen gånger om när jag väl piggnat till. Svalt i luften och jag passar på att njuta så länge det varar. Snart blir det nog utmattande varmt igen för det verkar vara en sådan helg.  

Nu är det kaffepaus och jag ska snart börja flytta djur. Har gjort morgonlagårn och sorterat ut vilka som ska flytta från stolphallen till hangarn men kände att jag behövde en liten rast. Det är inte bra att vara kaffesugen och småhungrig när man ska försöka få djuren att snällt hoppa upp på vagnen. De känner direkt om man är irriterad och då börjar de krångla. Bättre att gå in i fikarummet en stund och köra på sedan med nya krafter.


-Vi ska till hangarn för vi är stora killar nu.

Att sortera djuren tidigt i morse var en bra idé för de var lite morgontrötta och inte så busiga. Nu är de som ska vidare utstängda på skrapgången och de som ska vara kvar är inne på bädden. I herefordhallen har jag gjort likadant och skiljt av de som ska till stolphallen.

På skogsbetet har kor och kalvar har redan placerat sig strategiskt på den jordiga ytan i hagen inför en dag med värme. Där är det svalt och behagligt. Såhär ser det ut när man står framför hangarn och spanar ut.

Nu är det dags att sätta fart igen. Danne ska hämta nya kalvar idag så jag ska även flytta ut avvanda från kalvladugården. Det ska bli skönt, det blir fort tungjobbat när man har stora grabbar där inne. Men först en skvätt kaffe till.