På spontan utflykt

De älskar rutiner och att vara med flocken men ibland tar nyfikenheten över. Eller så ville han bara markera, sätta klöven på, att jag misskött mitt djurägaransvar och inte haft koll på låsningarna

Efter djurflytten i veckan glömde jag att sätta tillbaka kedjan som håller lilldörren på plats hos halvväxtingarna. Givetvis blev det då väldigt intressant att pilla, lyfta och putta. Och till sist spatsera ut en stund.

Alltså, om jag skulle vilja krångla ut en tjur genom en liten personaldörr skulle det nog vara väldigt svårt. Men om man däremot har glömt att låsa och vänder ryggen till en stund, ja då kan de minsann själva hur lätt som helst!


Är man ute på drift kan man gå i kalvladugården och massakrera en halmbal om man känner för det. 


Och kränkt titta bort när man blir påkommen. 


– Jaja, vilket tjat om att hålla snyggt,  jag går väl ut då. 


– Hej, hej. Vad ska vi hitta på nu?


Kika på småttingar och tänka tillbaka på tiden när man själv var liten?


Eller ta en vilopaus på valfri hötuss. Det är ju aldrig fel. 


Inte heller att retas lite med de andra som är kvar på insidan. 

Resten av gänget var avundsjuka på strapatsen men valde tack och lov att stanna kvar på sin rätta plats. Efter en stunds upptäcktsfärd kunde jag öppna grinden och hålla undan dem. Då slank rymlingen in igen väldigt snällt. Borta bra men hemma bäst och så vidare.