Hur vi har det i Spanien?

Jo, det ska jag berätta. Vi är ju på semester i Malaga nu, jag, min syster och ett gäng ungar. Om man vill veta hur det går för oss så är det bara att fortsätta läsa här.

Med ett extra spännband runt takboxen drog vi iväg i måndags och efter ett stopp i Söderhamn nådde vi Arlanda i läskigt god tid. Det kändes faktiskt som att det gick lite väl smidigt. Som att vi hade glömt någons pass eller så. Men tack och lov var allt som det skulle och vi hade väl helt enkelt planerat nedresan väldigt bra och med goda marginaler.

Det enda som blev fel var att någon tydligen hade tänkt att vi skulle bo på hotellet vid långtidsparkeringen. Rum 1-10 var visst bokade åt mig…

Eftersom parkeringsboende tyvärr inte var lika lockande som Spanien hoppade vi på flyget istället och framåt kvällen var vi framme på Solkusten!

Vad härligt det är att komma till en helt ny plats, eller hur? Alla sinnen är så vidöppna. Man ser allt så tydligt, hör alla ljud och förnimmer dofter så intensivt att man nästan kan smaka på miljön.

Vi bor i Mijas där vi har fått kompishyra en jättefin lägenhet i ett område alldeles nära havet. Allt är bra här, det är vackert och lugnt och vi har det så himla fint. Lägenhetskomplexet är ganska stort  och det är välskött med underbara växter precis överallt.

Vi har träffat några andra som bor här och de verkar trevliga. Det är bara ställets egen ”En man som heter Ove”-Ove som verkar oroad av vår närvaro. Han vaktar en av poolerna om dagarna (japp det finns två pooler, jag vet, superlyx) och det är oklart om han är anställd på något vis eller om han bor i en av lägenheterna. Han håller i alla fall järnkoll här och särskilt på oss känns det som. Vilket ju kan vara bra eftersom vi inte är så vana. Han punktmarkerar lite när han tycker det behövs och det är rätt festligt. Han har bland annat anmärkt på barnens dykning och användandet av en utedusch. Intressant man. Tur han inte såg när jag hoppade i så bikiniöverdelen flög av. Det hade han nog också haft vissa anmärkningar på!

Förutom alla bad har vi ätit en massa god mat de här första dagarna. Både på restaurang och egenlagat hemma i lägan. Jag har skrivit krönika på café, druckit cappuccino och försökt mig på att prata spanska med varierande resultat. Nätterna har jag spenderat på balkongen, en perfekt sovplats, och på dagarna hittar jag om och om igen en massa fynd bakom olika sopcontainrar. Tänk om man kunde ta med sig ett gatuhittat sängbord hem, vad roligt det skulle vara.

Idag, onsdag, har jag och stortjejerna varit ute på en ridtur i bergen medan de andra har chillat vid havet och poolen. Jag har lärt mig att hantera både Bolt och Uber som värsta stadsbon och tappat bort kidsen på främmande ort. Sådant som händer.

Nu är det kvällskaffe här och snart dags att sova. Vi kom nyss hem efter en sväng till mataffären för frukosthandling och vattenpåfyllning så nu har vi allt vi behöver för ytterligare en dag i solen. Jag tror att vår torsdag kommer att delas upp mellan stranden och Mijas Pueblo, en fin by en bit härifrån. Och så ska jag ägna tid åt fototräning med min systemkamera hade jag tänkt.

Hoppas alla har det bra i gamla Suecia. Jag njuter vidare här så hörs vi snart igen!