Lyxstad och vattensläp

Nu går semestern mot sitt slut och vi har badat ännu mer i Oves pool, tagit en dagstur till flashiga Marbella och burit många liter flaskvatten hem till lägenheten. Och träffat åsnor.

Marbella ligger drygt 1,5 mil härifrån och en snabb bussresa tog oss dit på lördagen. Vi var inte i den värsta lyxdelen Puerto Banus och vi såg inga kändisar men det var en väldigt trevlig dagstur. En plastko hittade vi och det var ju bra. Jag tror Matilda saknar kossorna på sitt helgjobb.

Storbarnen drog till La Canada och shoppade troligen bort både studiebidrag och några sommarjobbsslantar medan jag, syrran och de yngre besökte gamla stan. Otroligt fint och så magiskt tyst i de trånga gränderna och på de små torgen. Massor av folk, butiker och caféer överallt men de höga husen som stod så tätt isolerade bort allt brus. Till och med ljuden från de ”vanliga” stadsgatorna trots att de bara låg ett stenkast bort.

Till sist sammanstrålade vi på stranden där vi stekte oss ett tag innan en sushimiddag intogs. Lite mer cityhäng i skymningen efter det och sen bussen hem igen medan coola Marbellamänniskor gick mot barer och klubbar i Medelhavskvällen.

Idag har vi besökt bergsbyn Mijas Pueblo för andra gången och bland annat bekantat oss med ortens åsnor. Man kan åka på rundturer med dem men vi nöjde oss med att klappa. Och konstatera att det var en himla smart bajspåse som hängts fast under de söta åsnesvansarna. Det förklarade ställets rena gator.

Jag har även offrat ett armband och bett en bön i jungfrun av Penas fina stenkyrka. Vem vet, kanske hör de kvinnliga helgonen en mor extra bra om hon ber precis här?

Nu på kvällen har vi badat (inte i Oves pool, den är stängd efter 18) och ätit frukt och choklad tillsammans. Innan dess hade vi sista middagen och det blev klyftpotatis med bacon och grön paprika på balkongen. 

Det är stor en fördel att kunna laga egen mat och hålla nere uteätandet litegrann när man inte har färdigbokade måltider eller någon sorts all inclusive. På den här resan är vi sju personer varav vissa har önskat matupplevelser medan andra mest behövt utfodring. Mycket tid har gått åt till jakt på föda och att hitta något som passar alla. Det har blivit allt från fin grillrestaurang till BurgerKing och pastastorkok. Härligt!

Det man är mest ovan vid är vattnet. Det är tydligen delade meningar om huruvida man ska dricka kranvattnet eller ej men vi har tagit det säkra före det osäkra och köpt på dunk. Man dricker mer än man tror har vi märkt.  Många liter har burits hem den här veckan! Skönt att vi har nära ”ner på byn” och att barnen kan gå utan vuxen om det behövs.

Snart packar vi ihop och städar ur och om bara några timmar ska jag njuta av den sista morgonpromenaden vid havet. Det här sättet att starta dagen kommer jag nog att sakna en del hemma i höstmörkret.