Det är skitiga tider nu

Dagarna spenderas som en sorts katt och råtta-lek och det mesta går i brunt. Det är skit-och plöjtider nu och vi förbereder nästa års åkrar. 

Jesper ordnade ett helt okej försprång under helgen som var men nu har Håkan knappat in ordentligt. Han plöjer medan Danne kör ut fastgödsel och det är en spännande jakt. Eftersom det är en bit att åka hinner plogen nästan komma ikapp innan nästa dynglass anländer så det gäller att lasta snabbt och hålla plattan i mattan.

Förutom att Danne kanske blir lite stressad är det inga och nackdelar med att gödseln blir nedplöjd direkt efter spridning. Det är väldigt tillfredsställande att veta att alla näringsämnen hamnar precis där de ska, utan att ligga uppepå och förlora en massa nyttigt i väntan på plogen.

Nu blir det stopp över helgen och vi ska försöka få ordning på en trasig mixtraktor och flytta några djur. Jag har en vision om en massa annat jag ska hinna också men vi får väl se var det slutar.

Tack Jesper för fina bilder som vanligt.