Här måste man kunna lite av varje

Det är inte ”bara” att komma och göra ett rutinjobb i Nysäter. Man kan lätt hamna i oförutsedda arbetssituationer oavsett vad planen var från början.

I fredags var det Jeanette från den lokala städfirman som fick rycka ut som kalvfösare. Jag hade åkt till stan för att fira en avklarad uppkörning och tydligen hade jag inte stängt extragrinden till uteboxarna riktigt i nervositeten. Mitt i hamburgerlunchen fick jag höra av Jeanette att en kalv var lös!

 

Tjoho!

Ingen annan var hemma så hon var tvungen att ge sig ut för att kolla läget själv. Och inte blev det bättre precis. Det var inte bara en utan flera stycken ute. Hon fick stövla fram i all hast, det är tur att hon är rask, och stänga provisoriskt och låsa in de som var kvar med en spånbal. Sedan kunde hon gå in och fortsätta med städningen.

Såhär såg det ut när jag kom hem. ’

Och såhär.

Allt var lugnt och antalet stämde. Ingen hade sprungit till skogs så vaktbolaget, sorry, städfirman, hade gjort ett bra jobb. Bara för mig att släppa in dem igen. Och stänga ordentligt den här gången.

Tur att folk är multitaskare här på landsbygden, oavsett vad deras egentliga verksamhetsinriktning är. Här kan man lita på att de fixar lite allt möjligt om det behövs.