Söndagsrejs och bilfrukost

Hej och god morgon! Här har ni en som verkligen har uppskattat en extra timmes sömn i och med tidsomställningen. Precis vad jag behövde.

Helgmorgnarna är en aning kluriga nuförtiden. De blir upphackade och måste dras igång extra tidigt om allt ska flyta. Äldsta hemmaboende dottern jobbar på en mjölkgård på helgerna och eftersom hennes epa ligger för ankar får jag skjutsa henne till arbetet. Hon börjar klockan sju så jag måste ut extra tidigt och jobba undan om det inte ska bli så sent för kalvarna.

Därför har jag nu skrapat boxar och fyllt på hö, kollat att allt är bra med resten av djuren och puttat foder i hangarn och hos korna. Lite påfyllning av vatten till avelsgrabbarna och ny fodermix till de halvväxta och nu är jag redo att ta på mig Uberkepsen.

Det som är trevligt med de här morgnarna är dels att ungen är stor nog att övningsköra och dels att hon brukar ordna god frukost åt mig som jag får äta medan jag sitter i passagerarsätet och agerar handledare. Igår var det proteingröt med ägg, kvarg och blåbär och kanske blir det något lika gott idag.

Snart dags att ta reda på det för klockan tickar och vi måste strax åka. När jag kommer hem igen ska jag fortsätta i ladugården, halma åt alla djur, städa upp vid spannmålskorven och ensilagelimpan samt förbereda en foderblandning. Sedan ska jag umgås med barn och efter det är det dags att byta av Danne på sjukhuset. Jag ser fram emot att träffa min flicka. Det är mycket jobb nu och känns som att vi mest springer från ett ställe till ett annat. Hinner inte riktigt med. Nu är det höstlov i alla fall och äldsta barnet är hemma från Skåne så kanske hinner jag vara med alla fyra.

Vad jag längtar efter just nu:

1. Att höstbruket ska bli klart så det kan få frysa på och bli mindre lerigt överallt.

2. Att höstbruket ska bli klart så jag kan fokusera på småfix i lagårn, kofrisering och allmän uppstädning.

3. Att höstbruket ska bli klart så vi kan slappna av mentalt och leva lite mjukare igen.

Det tråkiga med att få höstbruket färdigt är att Håkan slutar hos oss då. Klar nackdel. Astråkigt. Men ändå. Spola fram nu tills alla grejer är tvättade och undanställda och bruna sidan är upp på alla åkrar!