En osynkad tillvaro

Nu när allt är färdigplöjt borde lugnet lägga sig. Men det gör det såklart inte. Det är fullt upp fortfarande och jag hänger inte riktigt med. 

Jag hatälskar hösten. Det är väl fint och så, och kul att plocka svamp och bär, men det är också en jobbig tid. Mörkt och jävligt och en kamp mot klockan och tjälen hela tiden. Inget nattljus att jobba i när man inte hinner med sig och inga spontana sjöbad som rensar hjärnan.

Man borde gå i ide. Äta sig riktigt fet och krypa in på något mysigt ställe och bara sova igenom mörkret.

Jag är i osynk med det mesta och måste komma ikapp mer. Ligger efter med mycket, har för rörigt hemma och hamnar dessutom ofta i bitska ordväxlingar. Jisses vad bråkigt och tjafsigt det kan bli på hösten tycker jag! Kraften och orken finns inte riktgt och alla är en aning utarbetade.

Själva jobbet på gården är också lite osynkat nu när Linda har slutat. Vi har Emelie här på F-skatt, (en tjej som man känner till om man läst den här bloggen riktigt länge), men hon jobbar bara två dagar i veckan och jag har knappt hunnit stötta henne alls i att komma igång med rutinerna. Tur att hon är så himla van och självgående. Hon fixar allt som ska göras så det är nog mest jag som känner mig som en dålig arbetsgivare. Kul har vi i alla fall, hon är fantastiskt underhållande den här Emelie.

Något annat som är kul är det här med tältet. Det blir så himla bra. Tyvärr har jag inte hunnit vara med så mycket där heller, men Danne har fått till det väldigt fint och rejält.

Om någon vill veta vad jag gör just nu så kan jag berätta att jag dricker vin bland tvätt som legat vikt i vardagsrummet i tre dagar men ännu inte burits upp till klädskåpen. Lugnet har precis lagt sig och jag har just hjälpt en dotter med två skoluppgifter. Jag är glad så länge jag kan och får förtroendet men den här kvällen var jag tröttare än vanligt. Därför fick det bli en skvätt tisdagsrött efteråt, som belöning (fast man säkert inte ska belöna sig med vin) och på det kommer jag att sova gott.

Nya tag i morgon och kanske vaknar vi då till en alldeles vitskimrande värld. Det kom snö nu ikväll och jag hoppas att det ligger kvar ett lagom tunt lager och ljusar upp. Det kanske kan ge energi att komma ikapp lite mer.