Insidan som räknas?

Många är nyfikna på tälthallen och jag har fått flera frågor om hur det kommer att bli invändigt. Kul! Här är några bilder på hur vi har löst det. 

Någon form av innerväggar behövs eftersom ströbädden kommer att trycka lite, även om den inte ska få bli så hög. Dessutom säger erfarenheten att djuren kommer att klia sig mot stommen, springa runt och stånga på allt som sticker ut och försöka komma åt presenningsväggarna.

Vi hade några olika idéer men fastnade till sist för vanliga Bala-grindar med lite modifikation. Det var ett snabbt sätt att bygga vägg och tillsammans med kraftig plyfa blev det slätt och stabilt.

Bara att ställa dit och dra fast. Grindarna följer tältstommen så i bakkant står de helt lodrätt medan de lutar längs långsidorna.

Där den vinkade väggen möter grinden som utgör början till rasthagen sattes en plankdistans för att få ihop det på ett bra sätt.

Vi använde stora slangklammer istället för grindkedjorna för att få det tajtare. Allt gick väldigt fort och nu har vi plötsligt väggar. Danne skruvade fast skivorna i grindarna ena dagen och nästa dag var det montering. Tjipp, tjopp så var det klart.

Hoppas det funkar nu men det tror jag. Det känns stabilt och jag tycker att det blir lagom höga väggar som borde vara hållbara.

I övrigt kommer vi inte att göra mer åt insidan än att dra fram belysning. Det blir inga avdelningar där inne utan kvigorna får gå i gemensam grupp. Foder och vatten kommer att finnas utanför och det håller också på att ta form.

Fortsättning följer!