Två surdegsbagare på gården

Många timmar var de igång bagarna. Nästan hela söndagen och en liten sväng på lördagen. Nu är en hel drös med surdegar ur världen och det är otroligt skönt. 

Det var mycket på listan ett tag och nog finns det en hel del kvar att göra men på maskinsidan kan vi känna lugnet nu. Vilken lättnad! Inget mer spring med vatten till en trasig kylare, inga lösa saker som hänger och slänger och ingen risk för att det ska snöa in i L60’n.

Tomas från Lindsjö Maskinservice kom hit för helgjobb och han och Danne tog in maskin efter maskin i verkstaden, särskilt under söndagen. Både stora och små fick en massa omsorg, till och med mjölktaxin.

Här är listan som betades av:

-Ny ruta på L60
-Rikta dörren på samma L60
-Byte av kylare på John Deeren, (mixertraktorn)
-Ny handgasvajer på Valmeten
-Svetsa fast dörrhandtag på Valmeten
-Byte av knivar i balfräsen
-Oljekoll i diverse axlar
-Montering av lös tempmätare
-Byte av motor i mjölktaxin
-Diverse annat småfix och underhåll

Några bilder som jag hoppade in och knäppte mellan varven:

 

Nästan allt som gjordes är sådant som märks varje dag. Mjölktaxin som används hela tiden funkar som den ska, man kan mixa foder utan att vara rädd att traktorn ska koka och balfräsen halmar mycket effektivare nu med nya, vassa knivar. Enkla saker som att kunna stänga en dörr ordentligt för att handtaget är fastsatt, eller att man slipper ha tempmätaren hängande i kablarna gör också stor skillnad. För att inte tala om rutan på hjullastaren och själva vetskapen om att allt har fått en riktig genomgång.

Tryggt är ordet, särskilt nu när det blivit vinter på riktigt. Nu måste allt funka så smidigt det bara går. Även små saker har ju annars en tendens att bli stora bekymmer i kylan och mörkret.