Hem till advent

Vintern har kommit och även om vi verkar ha mindre snö än stockholmarna så är det vitt och fint även här. Väldigt fint.

Det är lagom kallt också så det är verkligen inte mycket att klaga på. Nu i morse var det -8 och jag är nöjd. Det kommer att bli varmare frampå dagen förstås men bara det håller sig under -10 går det hyfsat lätt att leva vinterliv tycker jag.

Den här söndagen ska jag riva undan allt vanligt jobb så jag hinner köra bort skräp och klippa några kviglår. Jag ligger bra till redan nu eftersom jag var ute tidigt men man vet ju hur det är. Timmarna flyger iväg och allt rutingöra kräver sin tid. Dessutom vill man kanske advenstfika också för det är en viktig sak att hinna med.

Jag bytte gardiner igår och fixade på nedervåningen så lite julstämning har vi allt. Ingen Ernst-nivå eller så men lite rött och grönt och några buntar granris här och var.


Min farfar hette Sven. Jag blev så glad när jag hittade den här muggen på loppis. 


Köksfönstret vårat. Och ja, jag har en DeLaval-diskboste förstås, vad annars?! 


Bästa diskborsten på marknaden. Odiskuterat. 

Nu gäller det bara att skrämma upp någon gammal pepparkaka eller något så är jag i blygsamt adventsmål. Helst skulle de ha varit saffransbullar med mandelmassa förstås men det kommer tyvärr inte att ske i år heller.

Hoppas alla har en fin första advent. Själv ska jag ge mig ut igen för nu är frukostrasten slut. Halmning och matservering står på schemat. Och så ska jag klia en och annan ko bakom örat.