God, grisig morgon

Nu är det dags att gå ut och jobba och jag tror att det här blir en bra dag. Jag var sjukt trött när larmet ringde men med kaffe och risgrynsgröt med mycket socker och kanel vände livet åter ganska snart. 

Att det är fredag igen är helt ofattbart. Den här veckan har gått sjukt fort och jag vet inte riktigt varför. Idag ska de vanliga gårdssysslorna göras men vi ska även sortera ut och flytta iväg några fler kvigkalvar till tältet. De går fortfarande med korna och vi tänker att de minsta ska få fortsätta med det en månad till ungefär. Korna behöver inte sinas inför nästa kalvning än så det gör inget om de fortfarande producerar lite mjölk som kommer till nytta. De största däremot, de kommer nog att passa perfekt i tältet.

Till att börja med bjuder dagen på skrapning i hangarn och morgonpasset i ladugården. Sedan blir det julkalendern och mer kaffe tillsammans med valfritt barn innan det är dags att fortsätta med halmning, kvigflytt och kanske också flytt av tjurar.

Visst var det en fin bild däruppe förresten?! Från Grevens obligatoriska inspektionsrunda vid inflytten till kvigtältet.

Hoppas alla får en fin fredag!