Den ständiga städningen

Lördagen passerade raskt  i städningens tecken och slutade med att jag somnade på soffan i vanlig ordning. Denna gång till filmen Råttatouille. Idag söndag väntar lite av varje, bland annat mekjobb och ett kyrkobesök. 

Ett gäng avvanda kalvar är utflyttade och småboxarna är rengjorda och tomma inför nästa omgång småttingar. Såhär såg det ut mitt i arbetet.


Kaos.


Men sen blev det fint.

De som fick flytta ner från ensambox till gruppbox var förvånansvärt duktiga på att finna sig tillrätta och hitta fram till mjölkhinkarna. Ibland är de så fjaskiga och vågar inte sträcka ut huvudena genom inredningen. Man får styra fram dem och hjälpa till att nå nappen. Ett kärt besvär förvisso, det är mysigt med småkalvar, men det är skönt när de är försigkomna och klarar sig själva också. Duktiga killar.

I diskrummet fanns också en del städning att göra. Jag passade på att göra rent ordentligt där när jag ändå var i farten. Alla blåhinkar som hör till småboxarna skulle ju diskas så då var det läge att rensa ur och fräscha till, bära bort sådant som inte hörde dit och vråla på med högtryckstvätten på de värsta ställena.


Hinkar, spännband och allmänt rörigt. Tog tyvärr ingen efter-bild!

Idag, söndag, ska Valmeten få lite kärlek för den beter sig inte riktigt som den ska. Tempen går upp och den krånglar och vill ha extravatten. Maskiner, my God. Alltid är det något.
Jag ska göra rent foderborden hos både kor och tjurar så det är fräscht inför veckan som kommer samt att jag måste komma ihåg att förbereda inför avhorning och läkemedelskoll som blir på tisdagen.

Frånsett de vanliga sysslorna tror jag inte att jag hinner så mycket mer än så för på kvällen ska jag till kyrkan och njuta av en konsert. Både barn och vuxna ska sjunga och min näst äldsta dotter är ledare för barnkören. Det blir nog både fint och trevligt gissar jag. Och en riktigt kickoff för julstämningen.