Man får varva med lite lyx

Kylan fortsätter och för tillfället har jag en paus i värmen innan fortsatt arbete. 

Kalvladugården är klar och dottern är skjutsad till jobbet. När jag kom hem igen blev det en extra kopp kaffe och senaste avsnittet av Bonde söker fru. Det tyckte jag var lite lyxigt såhär på lördagsmorgonen.

Snart ska jag gå ut igen och halma och kolla vilka djur som behöver påfyllning av foder. Inga foderbord är helt tomma, särkilt de små behöver fri tillgång, speciellt nu när det är kallt, och strax ska de få ännu mer att tugga på.

De här dagarna med stark kyla har motivationen för inomhusjobb varit hög. Sådant som annars är rätt tråkigt, som att diska hinkar och småkrubbor åt kalvarna till exempel, blev plötsligt en väldigt attraktiv uppgift att ta sig an.

Annat som lockar är tanken på pappersarbete, långa eldvaktspass och olika former av utlandstjänst. Titta bara på den här dörren. Det är insidan!

Det positiva är i alla fall att vi inte har alligatorer och giftspindlar här. Man får komma ihåg det, att det finns fördelar med det här klimatet. Och förresten har jag köpt en overall nu så jag ska verkligen inte klaga.

Nu är avsnittet slut och det är dags att slänga in mer ved i kaminen och gå ut och starta hjullastaren.

Hoppas alla har en fin start på lördagen!