Skitig snö är the shit

Småkvigorna gillar snön uppenbarligen. Åtminstone när den ska skottas bort från hagen. Då är de otroligt nyfikna!

Igår eftermiddag var det dags att skrapa rent i grindhagen framför tältet. Det har ju snöat rätt mycket på sistone och brudarna drar in en hel del på bädden så det blir blött och tråkigt. Särskilt nu när vi har haft plusgrader och slaskigt vissa dagar.

Tur då att man enkelt kan köra in med hjullastaren och skotta rent överallt. Enkelt om man är två vill säga, för så fort man försöker göra något själv hos den här gruppen får man problem. De är alldeles för kluriga nu och har lärt sig exakt hur de ska fintas och åt vilket håll grinden öppnas. Sist när jag skulle halma rymde tre av dem. Jättekul tyckte de.

Den här gången höll jag koll på grindar och djur medan Danne skrapade. Kvigorna? Jo, de gjorde sitt bästa för att vara i vägen.

Extra spännande var det visst framför foderbordet. En massa snö, en del foderspill och lite gödsel. När det försvann var det som en helt ny värld.

När hagen var ren och snygg igen var det dags att halma. Det alltid så trevligt. Bädda nytt och fixa mysigt. Det krävs en del vila när man har hoppat över snöhögar, trippat framför skopan och skuttat runt på ennyskapad yta. Vad kan då vara bättre än en nyströad bädd kan man undra?

 

Mörka bilder men nöjda flickor!