Inne på operation

Mitt i snökörningen tog det stopp. Inte så oväntat kanske, varför skulle en traktor gå felfritt en hel säsong? (Ja, jag är lite bitter, låt en kvinna tjura en stund.)

Vår John Deere och en av vagnarna är uthyrda på snöbortforsling i stan och nu i helgen la ad-bluepumpen plötsligt av och Danne fick påringning om att traktorn stod still. Vi har en historia av liknande problematik med ett annat traktormärke och de här pumparna verkar visst kunna ha en akilleshäl när det gäller sträng kyla och hastiga väderomslag? Eller så var det bara dags för ett haveri sådär i vanlig ordning (ja, jag tjurar fortfarande).

På X-Maskiner i Birsta blev det operation och frånsett att lastarfästena behövde tas bort för att komma åt gick det visst smidigt att byta pumpen. Snart rullar ekipaget igen, om den inte redan gör det. Dyrt blev det inte heller (dags att sluta tjura nu), garantijobb gör mamma glad!

Plus och minus för dagen:

-Trasig traktor
-Dyrt att stå still när det finns jobb
-Osmält smältost på min lunchburgare

+Snabb traktorreparation
+Bra villkor för adbluepumpgaranti
+Hamburgare till lunch