Sol och gjutform

Efter kylan kom några dagar med mildare väder. Idag var det väldigt fint och temperaturen låg kring nollan. Vi fick till och med en ljuvlig solnedgång. 

Ett strömavbrott rörde till den här dagen en aning men i övrigt har det jobbats på med lite av varje. Det var förstås djurskötsel som vanligt på förmiddagen och sedan blev det pappersarbete för min del. Danne har färdigställt sin gjutform i pannrummet och på eftermiddagen åkte han in till sjukhusdottern.

Jag har massor av kontorsjobb kvar och hade väl en sorts tanke om att göra ett till ryck nu på kvällen. Dock blev det sent innan jag var klar ute med djuren så det får bli i morgon istället. Nattbokföring vill jag helst inte ha i mitt liv längre.

Här är några bilder från gjutförberedelserna.

I morgon ska det gjutas så nu har vi snart ett färdigt pannrumsgolv. Ett steg närmare en bättre uppvärmning för både hus och verkstad.

Snygga gjutformar som vanligt. Med kvartslister och allt. Det bra att ha en perfektionist på gårn (oftast i alla fall) för man behöver inte skämmas för betongkanterna precis.