Torsdagspyssel har pågått

En dag i sol och kyla. Med strömavbrott (det verkar vara en trend med ledningsarbeten just nu), en trasig matta och en del annat smått och gott. 

Den här torsdagen har vi haft veterinärbesök för läkemedelsavstämning samt några enstaka avhorningar. Det är så smidigt nu för de flesta kalvar vi köper är avhornade och klara när de kommer från Kjell så det var bara ett par stycken att bränna.

Som vanligt gjorde vi även en rundvandring bland alla djur och så kikade vi extra på kon som kastade kalven. Hon mår bra, frånsett sin fula klöv som inte blir bra, men hon har ingen feber eller något annat som stör.
Hennes kompis, en ko som vi kände oss osäkra på gällande dräktigheten, blev undersökt och resultatet var glädjande. Fortfarande dräktig kunde Ellinor konstatera. Härligt.


En bild från i hösts. De jag tog idag blev så dåliga

När det var dags att köra ut dagens foderblandning inträffades ett förväntat haveri. Elevatormattan på mixervagnen gick sönder. Den har haft en skada ett tag så Danne hade förutseende nog köpt hem en ny.

Plock och mek… Men när det är kallt och jävligt kan man alltid släpa ut dieselkanonen och värma sig med om verkstaden är upptagen. Det gör det hela lite lättare och lyxigare.

Det sista som blev gjort idag var att jag slängde ihop ett gäng tacopajer att frysa in. Det är skönt att ha färdiga portionsrätter i frysen, särskilt med ungdomar som jobbar på helgerna och behöver rycka med sig en matlåda i farten. Eller när de kommer hem och är vrålhungriga och alternativet är nudlar med näringsvärde noll.


Jag tror faktiskt att de är godare än de ser ut. Tråkigt bara att man inte kan provsmaka paj utan att det märks.
Undrar förresten om det ens kan kallas paj om man inte har pajdeg? Jag tog vanliga tacobröd bara, en tunnare variant och en tjockare och så i med massa gott. Man får inte vara dum om det ska gå undan i svängarna.