Avbockat strax efter lunch

Efter ett chockartat uppvaknande från en bisarr mardröm här på sjukhuset har dagen ägnats åt att knyta upp diverse lösa trådar. Jag har fått en hel del gjort faktiskt och det det mesta är redan avbockat från dagens lista. 

Kan man inte vara hemma och sköta djur får man fixa pappersarbetet. Det har känts extremt trögt ett tag men nu skrev jag en gammal hederlig lista på allt som behövde göras och påbörjade operation avbockning. Här är några av punkterna.

Försöka bli hyresvärd
Äldsta dotterns lägenhet i Skåne ska hyras ut till sommaren och för någon som aldrig ägt eller ens bott i en bostadsrätt (jag) är det ärlig talat lite nervöst att pyssla med andrahandskontrakt, hyresberäkning, godkännande från föreningen och annat som uppenbarligen hör till. Som vanligt gick det bra bara jag tog tjuren vid hornen så det ska nog lösa sig det här med.

Lönerapporteringen som glömdes bort
Jag trodde jag hade lärt mig något när vi fick betala straffavgift för några år sedan men ooops, nu hände det visst igen. Rapporteringen av slutliga löner till Fora ska göras senast 31 januari varje år men tydligen kan man glömma det ändå. Nu är det gjort i alla fall. Snabbt och enkelt, men dyrt.

Den månatliga räkningsfighten
Sista dagen i månaden och diverse fakturor ville bli betalda. Det klarades av redan tidigt på morgonen så jag kunde vara säker på att de lämnade kontot idag. Lurigt med februari, man tror man har gott om tid men så tar månaden slut bara sådär.

Slaktdjursrapportering
Sjutton djur till slakt och sjutton djur ska därmed rapporteras i CDB. Nu är det gjort.

Beställning av nya öronmärken
I god tid innan betessäsongen vill man ha extra öronmärken hemma åt alla kor. Ute i skog och mark tappar de lätt ett märke eller två och även nu när de bara går hemma är det titt som tätt någon som är halvmärkt. Mycket irriterande men tills någon tillverkar bättre märken får man se till att ha ett gäng på lager. Jag passade även på att beställa originalmärken till alla nya kalvar som snart ska födas. Vi har kvar sedan förra året så vi kommer att kunna märka de första 20 men för att klara hela säsongen måste vi få hem fler.

Dubbelbetalningar och en och annan avstämning
I vår bokföring finns ett OBS-konto som under 2022 var ganska välanvänt. Där hamnar oklara saker, dubbelbetalningar och sådant som behöver korrigeras senare. Det går ganska bra att förtränga det där kontot men när det närmar sig bokslut får man bita i det sura äpplet och ta tag i skiten. Nu är det mesta klart och det som återstår är några kontotransaktioner i samband med vårt bankbyte som jag inte riktigt förstår mig på.

(Om någon undrar över den chockartade mardrömmen så handlade den om att en av våra tonårsdöttrar dramatiskt och oväntat födde en 8 kilosbebis!)