Storm och bruna bönor

Här blåser det stormvindar idag och ögonen svider när man är ute. Jag har en liten paus mellan foderblandningarna men ska snart sätta fart igen. 

I morse kom slaktbilen och hämtade upp ett blandat lass med tjurar, kvigor och en även ko. Hon som kalvade sist av alla förra året har gått tom och haft en av sina kalvar (hon fick tvillingar) kvar hos sig ända fram tills för någon vecka sedan. Idag gav hon sig av på sista resan eftersom hon nu har gjort sitt här hos oss.

Övriga kor börjar fylla sina juver och göra sig redo för kalvning. Jag tror vi kommer att se årets första bäbis innan helgen är slut och det är så spännande!

En stor utmaning idag har varit att se till att allt håller sig kvar på rätt plats och inte blåser iväg. Det kommer rejäla stormbyar emellanåt och som synes på bilden här uppe var det inte helt lätt att halma i Hangarn. En hel del hamnade på skrapgången.

Även lite balplast flög in i en av boxarna, till tjurarnas stora förtjusning. Det var visst väldigt intressant och roligt. Det gäller att vara framme snabbt så de inte äter upp några bitar. Tur att det var en lugn och beskedlig grupp att gå in till, jag kunde enkelt dra ut deras nya leksaker.

Nu är det dags att sätta fart igen så alla djur får mat innan jag och Elias ska äta middag. Till lunch blev det bruna bönor och korv idag och det är väl fantastiskt gott? Fast helst ska det vara fläsk till och hemkokta bönor istället för färdigköpta.

Varför är det så få trettonåringar som gillar bruna bönor? Jag skulle lätt kunna äta det ikväll igen men sonen kommer att ha vissa synpunkter och alternativa förslag. Kanske blir det han som lagar mat åt mig bara för att få slippa bönorna.