Någon som har laddare?

Undrar hur ofta jag har ställt den frågan de senaste åren? Kanske tre gånger om dagen? Tänk om det kunde finnas inbyggda solceller i mobilerna eller någon form av batteri som laddas när man rör sig? 

Hur många sladdar och pluttar jag än köper så fattas det alltid mobilladdare hemma hos oss. Vi är tre personer med iPhone, eller två och en halvflyttad, och sedan en tid tillbaka har vi delat på en enda sladd. Den som Elias fick i födelsedagspresent och som skulle vara hans egen. Vissa dagar är liksom ”Kan jag låna laddaren, jag har två procent! ” vanligare än ”Hej hur är läget?” och ”Har du plutt?” förekommer alltid oftare än ”Ska vi fika?”.

Det är bara Danne som klarar sig för han är den enda med android, och förmågan att hålla reda på sina saker.

För att råda bot på den ständiga laddarjakten har jag försökt köpa mig ur problemet. Kanske har jag hittat den perfekta produkten nu, jag tror nästan det. För mig i alla fall och kanske någon annan också. Här kommer mitt tips:

Ett armband med inbyggd laddare!

Det här armbandet kommer från By Billgren och är ett herrsmycke men det spelar ju ingen roll. Ett flätat läderarmband passar ju vem som helst. I spännet ser det ut såhär och man kan välja mellan iPhone och androidladdare beroende på vad man behöver.


Ingen reklam eller så, jag nämner märket för att tipsa bara. Finns såklart andra också. 

Bandet passar i alla USB-ingångar och jag har hittills använt det i datorn och i bilen samt ihop med en vanlig väggplutt (när nu en sådan har gått att hitta).
Eftersom jag har armbandet på mig hela tiden saknar jag numer aldrig en laddare och dessutom kan jag ha den när jag är på sjukhuset. Där får man inte ha långa sladdar på rummen eftersom det kan var farligt för barnen, men en sådan här kort rackare är fullt tillåten.

Mitt armband är 18 centimeter, det kortaste hos det här smyckesföretaget. Det passar bra på min ganska normalstora kvinnohandled. 

För en dryg trehundring har jag nu förhoppningsvis köpt lite mer frid i familjen och i mitt eget sinne.

– Någon som har en laddare?
– Japp, här på armen!