En liten regnbågsfamilj

Igår fick vi två kalvar och nu har vi en sorts regnbågsfamilj i kostallet. Två kor som fött varsin avkomma men verkar ha gemensam vårdnad om båda två. 

När det ser ut såhär när man kommer hem är det extra spännande. Två kor var mitt uppe i kalvning och allt såg rätt och riktigt ut. Då en av dem var lite stressad och inte ville ha publik lämnade vi dem ifred.

En stund senare var det klart!

Båda hade kalvat bredvid varandra, nästan exakt samtidigt och det uppstod viss förvirring om vilken kalv som hörde till vilken ko. Men vad spelar det för roll? Ingen särskild tydligen. Korna slickade på båda och försökte känna sig för vilken som var rätt men efter en stund struntade de i vem som letade mat på vilket juver. Nu ett dygn senare verkar de ha enats om varsin men de håller fortfarande ihop alla fyra.

En stor och en liten. Kvigor båda två. Här är nosar de på vad vi tror är deras biologiska mammor.