Klart för spridning

Trots att vi fortfarande har mycket snö börjar våren komma krypande även hit till oss. När Danne drog fram skitspridaren härom dagen kändes det nästan som att vintern var slut. 

Listan på saker som ska servas och fixas är lång precis som vanligt. Finns det en lantbrukare som någonsin har lyckats med konststycket att bocka av allt innan mer har fyllts på? Jag tror inte det, här har det då aldrig hänt kan jag lova.

I verkstaden står en L60 utan bakaxel men ute i Blå Hallen har gödselspridaren rustats upp för en ny säsong. Danne har sträckt kedjor och bytt ut trasiga medbringare. Även några knivar och knivhållare behövde riktas efter allt som en stackars spridare får utstå under sina driftstimmar.

Efter ett lagerbyte i drivaxeln och allmän rundsmörjning gick det att klarmarkera just den här delen av vårförberedelserna. Skit kan nu spridas utan problem och såhär kan det se ut när någon inspekterar resultatet av sitt arbete och kollar att allt går runt friktionsfritt när nya delar satts på plats.