Maskinvisning på menyn

När X-Maskiner bjuder på visning och dessutom dukar upp god mat och underhållning på kvällskvisten, då beger man sig till människobyn alldeles frivilligt. Tack för en trevlig fredagskväll!

Vintern har inte mycket att sätta emot längre för nu är maskinhandlarna på gång ordentligt. Vårvisningen hos X-Maskiner som rullar vidare även idag (lördag) innehöll mycket att kika på och här är några snabba bilder.

En bra sak i år är att flera av de som säljer lantbruks-, entreprenad- och grönytemaskiner har gjort gemensam sak och enats om att köra vårvisning samma helg. Det tror jag gynnar både handlare och kunder. För nog är det roligare att göra en turné bland olika företag och få en maxad maskindag istället för att dutta på med en helg här och en där? Dessutom tycker jag att det känns redigt att handlarna planerar datumen gemensamt som de verkar ha gjort i år. Konkurrenter eller inte, jag gillar när man hjälps åt.

Mina bilder är en aning mörka och den enkla förklaringen till det är att det var kväll. Vi blev som sagt bjudna på mat och dryck i den nya lokalen i Birsta och det var väldigt trevligt trots att vi bara kunde stanna en liten stund. Danne hade varit där en sväng på dagen också men jag passade såklart på när det fanns härlig middag, trubadur och Cabernet Shiraz.

En extra bonus denna kväll var att jag fick en fransman på kroken. Lucas här, den bogserade, ska komma hem till oss på måndag och vi ska lära känna varann och se om vi passar ihop. Märket är nytt för mig men jag tyckte den såg rejäl ut.
Vi har en Kuhn idag och den är kanonbra frånsett att den börjar bli lite sliten och inte kastar halmen så långt som vi behöver. I kostallet når den inte hela bädden längre och det blir inte riktigt bra strött om man inte går in och fördelar det sista med högaffel. Även i tältet vore det fint att nå längre så man inte behöver köra in på bädden eller skotta efter för hand.

 

Maskiner som går varje dag och är en viktig del i djuromsorgen måste bara funka. En kvarts extra manuellarbete här, en halvtimme där och så något hörn som inte blir halmat alls är ingen bra affär. Därför ska vi testa en för oss ny halmfräs INNAN den vi har är helt utsliten. Det återstår att se om just det här märket är rätt för oss men det ska bli kul att få provköra.

Nu är det snart dags att dra igång dagen med djurskötsel och allt annat som ska göras. Jag hoppas att alla kollegor som blev kvar längre på tillställningen mår åtminstone hyfsat denna lördagsmorgon. Några är kanske lite segstartade och behöver en extra kopp kaffe men var det säkert värt.

Tack för en trevlig kväll!