Så mycket enklare

Inte en dag för tidigt. Äntligen fick vi lös några timmar och resultatet blev en enda stor utandning.

Det är sällan det är så tajt med tiden att vi inte hinner flytta djur till hangarn de närmaste dagarna efter att vi skickat slakt. De senaste veckorna har det dock inte funnits många minuter över så det har varit väldigt luftigt i Hangarn ett tag. Och trångt i stolp- och herefordhallarna som vi kallar dem. Eller trångt och trångt, men det var dags för djurflytt, så mycket kan man säga.

När Jenny kom och jobbade alldeles innan helgen hade vi två hangarboxar att fylla vilket innebär trettio djur. Eftersom vi jobbar så lugnt och bra ihop gick det riktigt fort. Inget krångel, inget spring och vift.

Resterande flytt gjorde Jenny nästan själv. Från herefordhallen till stolpis, från gaveln och 1234-boxarna till herefordhallen och från ladugården till 1234-boxarna. Smått rörigt ser jag nu när jag försöker beskriva det i text men det blev totalt ca hundra djur som flyttades fram ett steg från sina respektive hem.

Resultatet blev en klart enklare vardag. Med de största djuren ivägkörda till Hangarn blir det mindre tryck på både foder och ströbäddar i de andra hallarna. Nu kan jag till exempel halma varannan dag hos flera av dem och slipper även fylla på fodermix stup i kvarten.

Djuren verkar också väldigt nöjda.