Måndag, regn och fiske

Helgen är förbi och mycket är ganska tungrott just nu. Maskiner som krånglar, sjuka djur och allmänt ”på gränsen” med mycket känns det som. Alltid lite lättare att hitta motivation igen när det är ny vecka så tack och lov för måndagar. 

De senaste dagarna har vi kört på med allt möjligt och här är några bilder från en riktigt regnig vandring.

När det var som allra blötast igår tog Danne och jag en tur till djuren på stora betet. Vi skulle hämta hem en av amkalvarna som var lite svag och inte verkade fått i sig tillräckligt med mat.

En trevligare dag för promenad i hagen och tillhörande kalvinfångning hade man ju kunnat önska sig men nu skulle det ske.

Att hitta korna var inte heller alldeles enkelt. Det finns ett antal skogspartier där de kan söka skydd undan regn och blåst och vi fick gå ett tag innan vi fann dem.
Kjellina kom naturligtvis springande så fort hon såg oss. Alltid först, på jakt efter något gott eller bara en stunds socialisering.

De andra kom också fram men kalven som vi skulle fånga var lite väl pigg för sitt eget bästa. Efter en rusch uppför en kulle behövde hon äntligen hämta andan och då kunde vi få på henne grimman och vandra hemåt. Nu får hon gå i VIP-avdelning med några andra så länge. Och äta upp sig ordentligt.
Idag har det varit uppehåll men både kvavt och kallt på samma gång. Elias och jag var och fiskade på kvällen och han fick två gäddor. Jättekul att få följa med och vad skönt det är att bara vara vid en sjö ett tag.

Det gäller att ta vara på sommaren och riktigt andas in den emellanåt, om så bara för ett par timmar. Tänk att man glömmer det så lätt.

I morgon kommer slaktbilen och jag ska vara hemma och jobba hela dagen. Städ och rensning runt om på gården blir nog min sysselsättning. Tur man har Storytel, annars blir det tråkigt. Just nu lyssnar jag på den här boken. Det är en intressant historia men framförallt är den väldigt välskriven och det uppskattar jag. Författarskapets hantverk och så vidare. Som om jag är nån kulturkännare helt plötsligt.

Oavsett Augustpris eller skräpböcker i lurarna tror jag att den här veckan blir bättre än den förra. Maskiner som jävlas är på god väg att bli lagade och en ko som vi oroat oss för är på bättringsvägen. Bara att hålla tummarna och kämpa vidare.