Fel i fettet

Allt kan hända med en balpress och den här gången var det fettproblematik på menyn. 

Danne skulle iväg och pressa hos en annan bonde härom dagen när han plötsligt upptäckte att smörjningen inte fungerade som den skulle. Massvis med fett gick ut på helt fel ställe och det är naturligtvis inte bra.

Som tur var kunde en annan entreprenör ta på sig körningen och Danne fick köpa ett nytt smörjblock. Dessvärre funkade det inte riktigt ändå, det var stopp i två slangar/rör och innan allt kunde lokaliseras och kopplas om var det nästan midnatt.

Nu har han kört han för fullt i Ängomsbodarna och vi hoppas att det ska gå att bala även vårt eget torrhö snart. Det är regnvarning nästan varje dag tyvärr så det är inte ens slaget än. Eftersom vi ska använda höet både till foder och strö är det viktigt att det hinner torka. Med tanke på världsmarknadens läge och hur spannmålen ser ut blir det nog besvärligare än vanligt med halmen i år. Därav extra viktigt med stabilt väder nu för att få gräset torrt.

Äkta gammaldags bondångest med andra ord. Slå eller inte slå? Våga köra eller våga vänta?