Helgen rullar på

Lördagen passerade med blandat jobb och en del annat. Här är ett axplock och några bilder.

Jag var trött på morgonen efter en krävande vecka och vaknade lite senare än vanligt. Efter det vanliga djurskötarpasset förberedde jag en flytt av sjutton kvigor. Danne och vår dotter hjälpte mig sedan att få dem på rätt plats när de kom hem från dagens sjukhusbesök.

Tältet har fungerat bra men nu var det aningen för trångt och för mycket passning med att se till att foderkrubban inte blev tom. Med hälften av djuren ivägflyttade blir det lättskött igen.

Vidare har jag tvättat kalvboxar och fått ordning på vikter och avvänjning bland småkalvarna. Inom kort kommer ett nytt gäng minitussar och flyttar in i rena boxar.

Vi har precis börjat använda årets rundbalar i foderblandningarna eftersom fjolårets ensilage är slut. Det känns alltid lite jobbigt att börja gnaga på det nya lagret och det var länge sedan vi fick göra det redan i juli.
Djuren protesterar dock inte det minsta. Det verkar gott och smakrikt.

Efter fika hos mina föräldrar, matlagning för mig och fiske för Elias och Danne blev det middag, ett kort pass styrketräning och sömn.

Vi åt kyckling, ugnsstekt potatis och väldigt närproducerad lök. Till efterrätt blev det dajmtårta med grädde och nykokt sylt. Jag hade tidigare på dagen fått ett kilo jättefina hjortron så det blev ett riktigt lyxigt slut på måltiden. Tusen tack Ove!

Idag söndag vaknade jag lite piggare och nu ska jag strax gå in och äta frukost. Kalvarna är mätta och de större djuren har också vad de behöver för tillfället.

Sedan ska jag gå en sväng runt beteshagarna och kolla stängslen har jag tänkt. Kanske blir jag borta väldigt länge, det kan vara mycket att laga och kontrollera. Särskilt en dag som denna när Danne ska städa verkstaden vilket är extremt tråkigt. Tyvärr kommer jag nog att ha alldeles fullt upp idag. Inte en minut över till att bistå honom i arbetet. Vilken otur!

Men först frukost som sagt för nu är jag riktigt hungrig. Misstänker starkt att de ljuvliga hjortronen är lika goda i morgonfilen som de var till efterrätt igår.