Vilken bra start…

Välkommen hem till jobbet. Låt oss bjuda på lite strul så du piggnar till.

Så kändes det i morse. Tjurarna råmade retsamt och förklarade att de hade förberett en ordentlig start åt mig i form av trasig nackbom och förrymd kalv i foderkrubba. Precis vad man vill ha när man kommer hem från några lediga dagar.

Jag suckade djupt men valde sedan strategin syns inte-finns inte och fokuserade på annat ett tag. Tjurar skulle flyttas och gångar skrapas så jag hade att göra tills Danne kom hem efter lunch. Kalven i krubban hade jag fått ut vid det laget så den kunde vi ta in där den hörde hemma och sedan lagade Danne nackbomsfästet. Efter det for han och dottern iväg och hämtade åtta nya kalvar i Kvarnsveden.

Här är två av dem. De försökte ta en genväg över halmbalen på väg in till boxarna men fastnade på hälften. Tur de är söta de små ligisterna.

I rengjorda boxar och med varsin dos lusmedel på ryggen fick de ett mål mjölk innan vi släckte lampan för natten. Nu är det lugnt på farmen frånsett fyra avvanda kalvar som skriker från och till och från och vill mena att de inte alls är avvanda.

Återstår bara att sova genom sporadiska råmanden och hoppas på en lugn och strulfri dag i morgon.