Vad ända in i Hälsingland?

Här kommer en hälsning från Järvsö. En riktig pärla i Hälsingland. Hur fint som helst och det finns allt man behöver, till och med ett crêperie och en champagnebar. 

Lill-Babs ande svävar över oss när vi kvällsbadar, går på loppisar, äter gott och handlar finchark på Ica. Vi har blivit hemmastadda här på bara två dar och det är verkligen en fin plats.

Nutellacrêpes… sånt man äter här i Jarse.

Vi bor i en stuga i Alpbyn och nu ikväll har jag varit ute och gått. Planen var att bränna på benmusklerna lite uppför slalombacken här utanför, men det var så vackert och trevligt att jag inte kunde sluta gå. Det blev stigar och skog, klippor och grus och fantastiska vyer åt alla håll. Jag hade tyvärr inte med mig telefonen så jag kunde fota men det blev en superhärlig vandring och extra gott med öl och ostkrokar efteråt.

Innan vi kom till Järvsö startade vi i Delsbo där vi hoppade på dressinerna i hällande regn. Nedfallna träd över rälsen gjorde det hela besvärligt men vi fick en rejäl åktur. Genomblöta blev vi trots regnkläder och lite besvikna över att vi inte tog oss till tunnlarna på grund av stormfällena. Men vi fick skratta i alla fall och nu har vi åkt dressin för första men kanske inte sista gången?

Gör vi det igen tar vi med oss såg och försöker passa in en aningen soligare dag.

I morgon städar vi ur vår fina stuga och beger oss hem igen. En dag för tidigt känns det som just nu, jag hade gärna stannat lite till för det är så trevligt här och så otvungen, uppsluppen stämning. Vi är ett bra gäng och ingen surnar till om det blir lite kaos emellanåt (vilket det alltid blir). Lagom galet, lagom avslappnat och så är man snälla mot varandra. Så ska det vara när man är ledig tycker jag.

Jag gillar verkligen de här små resorna jag och min syster gör med våra barn. Vart det bär iväg nästa gång vet jag inte men jag längtar redan.