Ibland är man bara en dumjävel

Vid vissa tillfällen kan man skylla på vädret, omständigheterna eller helt enkelt på någon annan. Men så finns det de gångerna när man bara är en äkta dumjävel.

Jag utsedde mig själv till rikspucko ikväll när jag skulle köra en bal till korna på betet lite snabbt. Allt flöt på och jag tänkte att jag brassar iväg med balen helt raskt medan fodret blandas klart i mixervagnen.

Balkorgen står längst nere vid ån i hagen, i en svacka i slutet av en backe och dit körde jag i godan ro med en rundbal i gripen. Ner gick bra men när jag skulle upp igen insåg jag att jag var dagens klant. Jag hade tagit fel hjullastare.

Vi har två L60. En med vanliga entreprenaddäck och en med riktigt traktormönster i sulorna. Gissa vilken jag körde nedför backen med? Japp… Precis…

Jag tänkte inte ens på det, så illa var det. Tog bara den hjullastare som hade balgripen kopplad och gasade iväg. Att det har regnat hur mycket som helst gjorde det inte direkt lättare så det är fritt fram att kalla mig för gårdens lerdrulle.

Det slutade med att dottern fick komma och dra upp sin mor och det var väl en himla tur att hon var hemma. Som en bonus hjälpte hon mig sedan att göra klart foderblandningarna och dela ut mat till alla djur. Kanske för att jag inte skulle kunna ställa till med några fler dumheter innan kvällen var över?