Gräs, kor och bröllop

Om man mixar allt och har lite tur med sig kan det bli en bra blandning. Vi har hunnit med mycket, till och med gått på bröllop. 

Det blev några fina dagar efter regnet och med löfte om mer vatten från himlen blev det bråttom att bala ihop det sista slagna gräset. Den enda möjliga tiden var lördag eftermiddag för då hade det torkat som bäst och det behövde bli gjort eftersom regnet hotade dagen efter.

Just den här lördagen var vi bjudna på bröllop men som tur var gick det an att vara flexibel. Brudgummen själv är också lantbrukare och han förstod precis. Vi var med på vigseln, åkte hem och jobbade några timmar och kom sedan tillbaka och till andra halvan av bröllopsfesten. Och vilken fest. Så trevligt och fint. Mat, tårta och andra godsaker rullades in på löpande band och det var länge sedan jag var så mätt. Underhållningen med sång och sketcher gick inte heller av för hackor.

Stort tack Krister och Mikaela för att vi fick komma och fira er kärlek!

På hemmaplan har kor och kvigor tagit sig vissa friheter så idag fick vi gå ett extra varv runt stängslet och kolla läget. En av döttrarna gick den långa sträckan och fann inte mindre än fyra ställen med trasig tråd som hon fick laga. Jag tog den mindre kvighagen och även där var det av i ett av hörnen mot skogen.

En kalv passade på att smita ut medan vi hade elstängslet urkopplat men när vi fått in honom var ordningen återställd. Stängslet tickar bra och strömmen går igenom överallt så nu ska vi väl slippa rymningar. Ända tills nästa gång.

Trots ett nytt elstängsel har det varit extra mycket hål i stängslet i sommar. Jag misstänker starkt att det inte bara är korna som ställer till det, de är nog ganska oskyldiga, utan främst en och annan älg. Resultatet blir dock detsamma oavsett vem som river, väldigt dåligt med ström när strängen är av.

Med alla djur på rätt plats och ett mindre smörgåstårtskoma efter födelsedagsfika hos syrran avslutas nu denna vecka. Det finaste var bröllopet och att vi kunde vara med trots att vi fick göra ett gräsavbrott i mitten. Stort tack igen!