Fler ströbäddar åker ut

Det känns riktigt höstigt trots att vi har en hel grässkörd kvar framför oss. Det regnar, är råkallt på morgonen och vi skottar ströbädd i dimma. Fattas bara att alla lövträd plötsligt blir orangea istället för gröna. 

I morse tömde jag de sista gruppboxarna och Danne har, förutom kornas rasthage, gödslat ur kvigtältet och gjort så snyggt överallt.

Grusbädden i botten har funkat väldigt bra, både i själva tältet och i den här hagen utanför. Lätt att skrapa mot, i alla fall om man som Danne har stenkoll på var man har skopstålet.

Vi lastar ut ströbäddarna med vanlig planerskopa nuförtiden. I början provade vi oss fram med både pinngrepar och krokodilklämmor men eftersom vi har öppna ytor i direkt anslutning till bäddarna blir det sällan sådär vansinnigt packat som jag upplever att det var när vi hade hallar med bädd som inte kunde svälla ut åt något håll.

Nu är det utkört överallt där det varit som mest fullt. Näst på tur är kornas bädd men den är det ingen riktig panik med. I det här avseendet, med ströbäddarna, ligger vi bra till tidsmässigt inför hösten och det är fint att det finns åtminstone något positivt med att grässkörden har dragit ut på tiden. Skönt att ha utgödslat och klart innan tröskningen sätter stopp för allt annat arbete sedan.

En del kontorsjobb hanns med igår också. Notera näsdukspaketet som jag hade nära till hands. Alltid bra att ha i händelse av gråtattacker i ekomoniångestesens tecken. Eller att torka ögonen med om man måste skratta åt företagandets utmaningar eller sin egen oförmåga att komma ihåg att spara småkvitton till bokföringen.

Idag är det lördag och jag har god arbetslust. Har sovit fler timmar än vanligt inatt men straffet för det var tyvärr en hemsk mardröm i ottan. Nu under förmiddagen börjar den lämna mitt sinne och jag kan glädja mig åt att kroppen känns utvilad och stark istället.

Dagen kommer bjuda på tvätt av hjullastare och en mindre kalvflytt men till att börja med ska några fler rutinarbeten göras. Halmning och foderblandning och sådant. Ska bara dricka upp kaffet först.