Fredagsmiddag för olika smaker

Äta bör man och är man funtad som jag så är mat bland det bästa som finns. De fyrbenta verkar hålla med mig för de blir lika glada varje gång, trots att menyn är densamma. 

Ensilage, korn, salt och mineraler. Här vankas tonvis med middag.

Mineraler och salt ingår i varje blandning eftersom vi inte har några saltstenar utlagda på foderbordet. Vi hade det tidigare men gissa var man hittade dem? Just det, ständigt utputtade utom räckhåll, för sådana är tjurar tydligen. Enklare då att blanda löst salt direkt i mixen. Istället för att krångla med hållare och kedjor för att hålla saltstenarna på plats.

Korna får hela balar på foderbordet och salt i en behållare ute. Gott var det visst även idag tyckte Fiona som tog en extra stor tugga.

När det serveras nytt foder är morsorna ganska egoistiska. Störst går först och den kalv som kaxigt försöker tränga sig fram blir bryskt ivägskickad tills matronorna har ätit sig mätta. Inte mer än rätt tycker jag, man får komma ihåg att kalvarna diar fortfarande, trots att de börjar bli riktigt stora, så de har det lyxigt så det räcker.

På människofronten blev det lövbiff idag och den fredagsmiddagen gick inte av för hackor. Danne lagade och med nyplockade kantareller kan man inte annat än vara nöjd.

Fredagen går mot sitt slut och jag har haft en bra dag måste jag säga. Varit hemma själv och jobbat och bara styrt min egen tid. En timme i skogen blev min lunchrast och till min glädje fick jag med mig både blåbär och svamp hem.

Nu på kvällen har det druckits vin och snart är det dags att sova så jag kommer upp i tid igen i morgon bitti.

Hoppas alla får en fin helg!