Det närmar sig igen

Tiden går fort samtidigt som den segar sig fram. Lång, utdragen väntan på grässkörd men vipps har tröskan dragits igång igen.

Varje år känns det kortare och kortare mellan sådd och skörd. Eller som Håkan brukar säga, en vecka består bara av måndag och fredag numer. Resten swishar förbi och rätt som det är befinner man sig i en ny årstid.


Både tröskan och krosspackaren har kommit fram i helgen men än så länge bara till gårdsplanen respektive verkstaden. Lindsjö-Tomas ger dem kärlek i form av service och reparationer och han har även fixat några saker på traktorerna i helgen. Gamla JD’n har fått ny kylare monterad bland annat, så nu behöver man inte köra runt med en vattenkanna i hytten längre.

För att vi inte ska få en kombinerad hack-och trösktid framöver hoppas vi att kommande vecka bjuder på hyfsat väder och mycket gräs i limpan. Det ska äntligen slås i morgon, om inte vädergudarna tycker annat nu igen.
Regn har stått på menyn alltför ofta den senaste tiden och jag vill bara bli klar nu. Helst utan alltför mycket körskador och uppehåll.

Oavsett nederbördsmängd fortsätter maskinjobben och Danne har en lista på remmar och annat som ska bytas för att Lexia ska må bra. Den är ovanligt oläslig i mina ögon men vad gör väl det bara den spannmålstuggande älskarinnan får det hon behöver?

Bäst att rappa på för snart är det dags att ge sig ut på åkrarna. Med eller utan flytväst.